info@keistadkerk.nl

kerst (boom)

Kerst 2021

 

het was weer een bijzondere kerstperiode in de kerken, stil , ingetogen en wat eenvoudig...maar buiten brandde de prachtige kerstboom van SoesterkwartierVerlicht als een vrolijke lichtende engel in de duisternis.

 

en binnen in het Steunpunt, voor in de kerk,  kon je de kerststal zien, eindpunt van de Keistadkerk-Sterrentocht, al bijna een 'klassieker' :-)

 

Keistadklooster

 

Het Keistadklooster is een toegewijde gemeenschap van mensen , die samen stil worden, verdiepen en werken ten dienste van Gods Missie  

 

 Na twee tryouts gaan we op 26 januari echt starten, op woensdag van 9-12 u, elke week!

Het eerste uur is een open ‘getijden-gebed’, uit het boek ‘Bid, Luister, Leef’, waarbij we naast de stilte, het gebed en de liederen het samen delen van onze persoonlijk gedachten toevoegen. 

maar helaas kunnen we vanwege Covid -19 nog geen gasten ontvangen

De andere uren zijn we met een gecommitteerde vaste groep in gesprek, in gebed, in leerhouding, in leeshouding aan het werk. Deze basisgroep gaat met elkaar onderweg om luisterend naar de Geest Gods Missie voor onszelf en de gemeente te ontdekken. Monastiek leert ons dat je diep van binnen altijd uitreikt naar buiten.

Je kunt meedoen door ‘in te voegen’en een periode met ons onderweg te gaan. Laat dat dan even weten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kunt ook meedoen door een gebed aan te leveren in de gebedsbox die er vanaf volgende week in de kerkhal staat ( kan ook per mail, kan ook met een briefje in envelop aan Keistadklooster in de brievenbus Noordewierweg 131) .

 

Eens in de maand gaan we proberen het Keistadklooster (ook) op de avond te doen, in ieder geval mag je daarvoor noteren 2 maart Aswoensdag ( laat even weten of je denkt te gaan komen dan regelen we de kerkzaal) .

Wie weet organiseren we later in het jaar sprekers over Nieuwe Monastiek, verstilling en verdieping, commitment en community. Wat zou jij een mooie spreker of goed thema vinden?

 

 In de maand februari zal het in de samenkomsten gaan over ORA, LEGE, LABORA, monastieke thema’s ter inspiratie.

Advent en Kerst in Keistadkerk

 

We zitten midden in de tijd van Advent, terwijl het donker en duister is verwachten wij het Licht en het Leven in Christus.

In Keistadkerk volgen kinderen en volwassenen het programma van Bijbelbasics , al hebben we 'Tel je mee?' wel Wesleyaans vertaald met 'Je telt mee!'.

Lees meer...

Bij Bosshardt Soesterkwartier, het kledinghoekje en duurzaam zorgen voor de aarde

Bij Bosshardt Soesterkwartier,  het Kledinghoekje 

Sinds een korte tijd heeft Bij Bosshardt Soesterkwartier, onze Huiskamer in de wijk, ook een kledinghoekje. Een klein winkeltje met voornamelijk kleding. Bedoeld speciaal voor de mensen met een kleine beurs.

Kom en loop eens binnen.

Lees meer...

de kerk weer open

afgelopen zondag was het feest op de stoep. Op een eenvoudige manier vierden we Proef!Geloof in het Soesterkwartier.

Lees meer...