Wees welkom bij onze open en betrokken gemeenschap

Keistadkerk van de Nazarener

De Kerk van de Nazarener Amersfoort is een open en optimistische kerk waar de liefde van God centraal staat.

Hoe leuk, in Amersfoort zijn drie gemeenschappen verdeeld over de stad. De Keistadkerk is één van de drie gemeenten.In Nederland zijn er twaalf gemeenten, maar onze kerk vind je wereldwijd.

God is liefde. Dat is het hart van ons geloof. God toonde ons zijn liefde door naar de wereld te komen in Jezus. Jezus gaf ons zijn Geest om de opdracht van liefhebben en over Hem vertellen goed uit te kunnen voeren. Wij geloven dat God alles nieuw wil maken. Dat wil zeggen: zoals het door Hem bedoeld is. Zo wil Hij ook ons vormen en het goede in ons naar boven halen.

Wij geloven dat God altijd en overal aanwezig is , ook al voelen we dat vaak niet, en we willen hem leren kennen en volgen. Daar hebben we elkaar voor nodig! Zondagochtend is een moment van samenkomsten. Dit moment in de week houden we vrij om stil te staan bij wat er echt toe doet in het leven. We stemmen onze harten af op wat Gods Geest tot ons te zeggen heeft. Muziek, woorden uit de Bijbel, verhalen, gesprekken, rituelen helpen daarbij. Het is onze wens dat de zondagen helpen om op adem te komen.

Die zondagen kunnen er bij ons heel verschillend uitzien, we hebben een ruim format van liturgie. Daarnaast hebben we door de week ook onze kringen en meetingen, waar we elkaar ontmoeten. Al die momenten zijn er om ons te helpen bewust te leven.

Wil je meer weten over onze kerk en onze theologie? Kijk dan vooral eens op de website van de landelijke kerk of bekijk onderstaande filmpje.

Sfeerimpressie

Groeien en ontmoeten

'Speelsheid maakt van een formele kerk een levendige gemeenschap'

De keistadkerk streeft ernaar samen te groeien en dat op zo'n manier te doen dat we met elkaar een levendige gemeenschap vormen. We hebben iets met elkaar en we hebben iets met Jezus, dat leidt ertoe dat we samen groeien in ons geloof. Door elkaar op zondag en door de week heen te ontmoeten iets te betekenen voor de ander én impact te hebben op onze omgeving. We hopen daarmee dat ons geloof iets betekent voor de mensen om ons heen en dat wij ons ontwikkelen tot een levendige gemeenschap.

Kinderen & tieners

'We hebben aandacht voor elkaar'

De kerk is een gemeenschap van kinderen, jonge en oudere volwassenen en… tieners. We willen kerk zijn samen met hen. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk om voor kinderen en tieners plekken te creëren die speciaal op hen zijn afgestemd. Tijdens onze bijeenkomsten, maar ook daarbuiten hebben we aandacht voor elkaar.

• Samenkomsten

Elke zondag komen we bij elkaar in de Emmauskerk in Amersfoort. We beginnen met koffie en thee vanaf 11.15 uur en starten met de dienst rond 11.30 uur.

De invulling van de diensten hebben een maandelijks ritme:

• 1e & 3e zondag van de maand: interactieve 'keidienst'
    • 2e & 4e zondag van de maand: reguliere dienst
    • 5e zondag van de maand: Taizedienst (start vroeger, zie de agenda op de homepage)

We komen samen in de Emmauskerk, Noordewierweg 131 Amersfoort (ingang West, kant van de bakker). Van harte welkom!

• Kringen

In Amersfoort en omgeving heeft onze kerk ruim twintig zogenoemde kringen. Dit zijn kleine groepen (van drie tot twaalf personen), die regelmatig bij elkaar komen om in het licht van Bijbel met elkaar te spreken over zaken die hen bezighouden. Kringen zijn een goede gelegenheid om elkaar persoonlijk te leren kennen, van elkaar te leren en elkaar te steunen.

De samenstelling van de kringen is divers. Sommige kringen hebben zich georganiseerd in een bepaalde wijk, andere kringen bestaan uit mensen van dezelfde leeftijd of dezelfde interesses.

Als je meer over de kringen wilt weten, of als je op zoek bent naar een kring, mail dan naar ontmoeting@kvdnamersfoort.nl.

• Onderwijs

Geloven betekent groeien in liefde. Liefde voor God, de ander, jezelf en de schepping. Daarom organiseren we het hele jaar door verschillende cursussen. Het gaat om lessenreeksen voor mensen die nog maar kort christen zijn, maar ook voor mensen die al lange tijd bekend zijn met het christelijk geloof. Het actuele cursusaanbod wordt gedeeld via de nieuwsbrief (aanmelden via het contactformulier).

Drie deelgemeenten

De Kerk van de Nazarener in Amersfoort (ga naar overkoepelende website) bestaat uit 3 deelgemeenten:

van harte welkom elke zondag 11.30