info@keistadkerk.nl


Over onze Missie

Samen leren liefhebben

Jezus Christus kwam uit Nazareth, een klein dorpje achteraf in Israël, daarom noemden ze Jezus ook wel “de Nazarener”. Die Jezus de Nazarener, onze God, staat centraal in de Keistadkerk, een van de vele kerken in onze stad. Jezus leefde een leven vol liefde en bracht zo de mensen bij God en God bij de mensen. Wij willen hem daarin steeds volgen, als een reisleider die ons steeds weer bij nieuwe plekken brengt.

Liefdevol betrokken en ruimte voor verschil

Samen vormen we een groep mensen die betrokken wil zijn op elkaar en op de mensen in onze buurt. Voorop staat dat we steeds zoeken op welke manier we dit liefdevol en ontspannen kunnen doen. Oordeel niet en heb elkaar lief, leert Jezus telkens opnieuw. Dat betekent dat er ruimte is voor elkaar, ruimte voor verschillen in opvattingen, voor manieren van beleven, en ruimte voor je eigen plek. We zijn nogal flexibel als het gaat om regels en vormen. Tegelijk houden we ons stevig vast aan Christus en zijn boodschap: God is een God van liefde die ieder mens oproept om lief te hebben, om echt om alle anderen te geven, niemand uitgezonderd, evenveel als om jezelf.

Welkom in de praktijk

Het in de praktijk brengen van die boodschap van liefdevol leven, is de kern waar we naar streven. Iedereen is daarbij welkom en waardevol. We staan open voor de inbreng van anderen, open voor verschillen en we houden van samenwerken. De praktijk van het liefdevol leven vinden we belangrijker dan de leer van de kerk. Daarin is er voor ons allemaal nog een hoop te leren, met vallen en opstaan komen we verder, ieder persoonlijk, maar ook wij samen als kerk. 

Ons hele verhaal

Hierboven las je een deel van ons verhaal. Wil je meer weten dan kun je hier terecht.

 Keistadkerk aan't werk 

mrt 28, 2019

wat een wijk!

Afgelopen maanden is er weer hard gewerkt aan de nieuwe wijkkaart van het Soesterkwartier.

Lees meer...

mrt 27, 2019

kledingruilfeestje

  Twee keer per jaar organiseren we kledingruilfeestjes voor vrouwen.   Het zijn feestjes omdat we...

Lees meer...

mrt 27, 2019

rozenaktie

    eens per jaar hebben we samen met de Emmauskerk op een zaterdag de Rozenaktie voor de wijk.   "Aan...

Lees meer...

mrt 27, 2019

de EETLIJN

Eetlijn: Wat eten we vandaag?   (Bijna…) elke dag wordt er gekookt in het Soesterkwartier. Afwisselend op...

Lees meer...