elke zondag tasje extra voor de voedselbank

Wat als je elke keer een boodschappentasje meeneemt naar de kerk en wij verzamelen dat voor de Voedselbank?

Echt hartstikke welkom, elke artikel om de legere schrappen te vullen.

denk aan :

- Pasta en rijst

- Droge saus- en kruidenmixen

- Koffie en thee

- Houdbaar broodbeleg , crackers,  koekjes

- Soep

- Babyvoeding

Waar ook altijd veel behoefte aan is: luiers.

Alle gaven, zowel de kleine als de grote, worden enorm gewaardeerd.

van een van de helpers in het najaar : "Ik mocht bij het zout staan! En Nelleke moest daar hartelijk om lachen, je wilt toch ‘het zout der aarde zijn?!’

Een lange tafel met heel veel dozen achter ons en vijf grote kratten aan het eind. Zoveel mogelijk coronaproof was het 1,5 uur bikkelen daar bij de Voedselbankinpakavond.

Ik had wel geluk daar bij dat zout, tegenover L. op allerlei plekken betrokken bij armoede in de stad . Ze vertelde schrijnende verhalen. De aanloop is enorm , het aantal adressen wat wekelijks een pakket krijgt is verdubbeld in coronatijd. En de acties in de winkels lopen nu echt iets minder, terwijl de kerken ook niet meer inzamelen.  De hoge schrappen in het magazijn zijn leeg. Het pijnlijks was het verhaal van het moeder en kind uurtje, geen tijd en echte aandacht meer voor hen, maar kinderen ook die met honger naar school moeten, ze deden er pas nog een supermarkt actie voor.

Daartegenover een enorme inzet van mensen, dagvrijwilligers , die ondanks de angst voor corona toch meehelpen en een paar vaste krachten die ook de speelgoedbank en kledingbank nog runnen. En dan dat leuke ‘Koesterkwartier’,  o.a die geweldige Berkelstraat ,  waarvan in 1 weekend na een buurtnetwerk-oproep zomaar zoveel mensen komen helpen dit najaar. De Voedselbank is blij met ons.

Ik stond bij het zout…….een heel aantal pakken gingen kapot, het zout verspreidde zich.

Zo zouden we moeten zijn, he kerk!"