info@keistadkerk.nl

Hierbij blogs Vanuit de keistadkerk

Niet alleen .....

Onlangs maakte iemand een vergelijking waar ik wel wat mee kon. Zie het leven eens als een treinreis. Onderweg stappen er mensen in en uit, je trekt een tijdje van dichtbij met ze op in dezelfde coupé of ze zitten verderop en zwaaien even vriendelijk als je ze terloops aankijkt. Hoe dan ook, al is de hele trein op een gegeven moment leeg, je bent nog steeds niet alleen, de machinist rijdt je trein verder naar de volgende halte en wie weet wie er dan weer in zal stappen…

 

Afgelopen weekend gingen we met 227 kids ook op reis. Het Nazarener KINDERKAMP! Letterlijk naar De Hoof in Someren, figuurlijk in de samenkomsten samen met Saulus/Paulus. Als leiders en medewerkers mochten we met een overvolle trein met kids een stukje samenreizen, dag en (redelijk korte) nacht…

Stamraad

Het begon allemaal vrijdagavond, na uiteraard maandenlange voorbereiding door het kernteam. Na aankomst en bed opmaken maakten we kennis met elkaar in onze groepjes.

Basiliekum - Samenkomst

Tijdens de samenkomsten worden we door het dramateam meegenomen in een verhaal uit de bijbel, dit keer dat van Saulus/Paulus. Hij maakte de meest fantastische en meest verschrikkelijke dingen mee, maar hij wist dat hij niet alleen was.

Biddum - gebedsruimte

Tijdens het hele kinderkamp is er een gebedsruimte meteen links naast de poort onder de luifel. Kinderen en leiding kunnen daar 's ochtend terecht voor stille tijd. Je kunt er even een tekening maken, iets op een briefje schrijven.

Atrium - sport en spel

Op het plein en het terrein is lekker veel ruimte om te spelen.. Vrijdagavond speelden we het witte pakken met teksten spel. De vragen hadden allemaal met Paulus en zijn reizen te maken. Zaterdag speelden we een avondspel. We verzamelden de cijfers van een telefoonnummer, deden opdrachten bij posten voor een codewoord en maakten daarmee de oplossing die we per SMS naar het telefoonnummer stuurden. Zondag speelden we een zeskamp op het terrein die uiteindelijk uitmondde in een watergevecht

 

Smikkelum - maaltijden

We eten op kinderkamp steeds met onze groep aan dezelfde tafel, 's ochtends en 's middags een broodmaaltijd met een extraatje  en 's avonds een gezonde maaltijd. De kinderen  doen de afwas om de beurt. Elke avond staat er op je tafel een lekkere avondsnack klaar. Drinken is de hele dag te krijgen uit de kannen op het atrium.

Relaxum - chill ruimte

Heb je even geen activiteiten, geen puf om te spelen of gewoon even zin in niks dan kun je terecht bij Relaxum. Daar kun je met wie wil even een spelletje doen, kletsen met iemand van het zorgteam of lekker een Duckie lezen.

Snurkium - slaapzalen

Tja, elke avond was daar toch ook weer het moment dat het bedtijd was… Tanden poetsen, pyjama aan en slapen maar. Nou mooi niet hoor, hier en daar een kussengevecht, nog even lezen met een zaklamp of een potje Weerwolven met de hele kamer, slapen doen we later wel!

Kaugum - snoepkraam

Op de achterkant van elk kampboekje staat een snoepkaart, daarmee kun je elke dag op een vaste tijd een vast aantal snoepjes halen.

 

Wat verder nog ter tafel kwam

Zaterdagmiddag hebben we workshops gevolgd: voetballen, pizza bakken, boekenleggers maken, een GPS tocht, sieradenboom maken en nog veel meer. Daarna kregen we een concert waar de meningen van de kinderen over verdeeld waren, van de jongens had het best nog wat langer mogen duren, de meiden waren er eigenlijk halverwege al wel klaar mee 🤣 Zondagavond hadden we beautysalon, kampvuur met marshmallows en natuurlijk de bonte avond!

 

Voor mij was dit het derde kinderkamp op rij als leiding nadat ik er 15 jaar tussenuit was geweest. Destijds hadden we als jong volwassenen ons eigen mini kampje als de kinderen eenmaal in bed lagen en sliepen en zo is het gelukkig nog steeds. Nog even lekker kletsen, een spelletje doen en dat allemaal onder het genot van een extra leiding avondsnack 🙃

 

We hebben deze reis samen gemaakt, niet alleen en ook nu het gewone leven weer verder gaat mogen we elke dag die fluister van God horen als we onze vandaag aan hem geven: "Waar je ook gaat of staat, als je je voet zet op straat, weet dan, Ik ga met je mee. Wat je ook doet vandaag, als je iets kiest deze dag, weet dan, jij bent niet alleen!"

Daphne Kegel